Contabilitate pentru,Uber, Taxifly, Bolt, Clever Go, Yango

ridesharing

Firmele de Ridesharing au intrat in legalitate, asadar toti utilizatorii acestor aplicatii trebuie sa se supuna legislatiei fiscale de pe teritoriul Romaniei.

Aceste aplicatii de Ridesharyng le da posibilitatea soferilor sa presteze servicii in numele acestora dar, trebuie sa indeplineasca anumite conditii impuse de autoritatiile Romane;

Conditiile impuse de autoritati pentru persoanele prestatoare sunt:

  • obligativitatea de a fi persoana juridical ( SRL, PFA, II )
  • detinerea de permis auto cat. B de cel putin 2 ani,
  • detinerea unui atestat emis de catre Autoritatea Romana Rutiera – ARR,
  • varsta minima de cel putin 21 de ani,
  • certificatul de cazier judiciar care sa rezulte ca nu a fost condamnat pentru infractiuni contra vieții, sănătății și integrității corporale, traficul și exploatarea persoanelor vulnerabile, infracțiuni contra libertății și integrității sexuale sau infracțiuni contra patrimoniului.
  • conducătorul auto nu trebuie să fi avut suspendarea exercitării dreptului de a conduce în ultimii 5 ani pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice sau substanțelor psihoactive, respectiv să nu fi fost implicat în accidente auto soldate, din culpa sa, cu rănirea sau decesul uneia sau mai multor persoane.
  • veniturile incasate in urma prestarilor de servicii trebuiesc declarate conform legilor fiscale in vigoare,
  • operatorul de transport este obligat sa detina casa de marcat pentru a putea emite bon fiscal si dupa caz facture fiscal pasagerului.

Dat fiind faptul ca prestatorii serviciilor de ridesharing trebuie sa fie personae juridice, necesitatea de a colabora cu o firma de contabilitate este indispensabila, pentru a prevenii eventualele amenzi de la autoritatiile fiscale.

Compania de Contabilitate Buznea SRL este membra a CECCAR ( Corpul Expertilor Contabili si Contabili Autorizati din Romania ) si pune la dispozitie servicii de contabilitate pentru firmele de ridesharing la preturi imbatabile, incepand de la 200 Lei / luna.


Leave a Comment