Indicele prețurilor de consum aplicabil în anul 2017 pentru actualizarea plăților anticipate în contul impozitului pe profit anual

grafic indicele pretului de consum

Vă prezentăm mai jos informații actualizate cu privire la indicele prețurilor de consum aplicabil în anul 2017 pentru actualizarea plăților anticipate în contul impozitului pe profit anual.

Autoritățile din cadrul ANAF aduc la cunoștință contribuabililor faptul că, potrivit precizărilor din Ordinul ministrului finanțelor publice nr.  240/2017, publicat în Monitorul Oficial al al României nr. 123 din 15 februarie 2017, indicele preturilor de consum aplicabil pentru actualizarea plăților anticipate în contul impozitului pe profit anual aferent anului fiscal 2017, este de 101,4%.    

Potrivit precizărilor art. 41 alin. (8) din Codul fiscal, firmele care aplică sistemul de declarare și plată a impozitului pe profit anual, cu plăți anticipate achitate trimestrial, stabilesc plățile anticipate trimestriale în sumă de o pătrime din impozitul pe profit datorat pentru anul precedent, actualizat cu indicele preturilor de consum, estimat cu ocazia redactării bugetului inițial al anului pentru care se execută plățile anticipate, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare trimestrului pentru care se realizează plata.  

Impozitul pe profit aferent anului precedent, în baza căruia se stabilesc plățile anticipate trimestriale, este impozitul pe profit anual, potrivit declarației privind impozitul pe profit.

Categorie: Contabilitate Bucuresti

Articole recente


0 Comments

Leave a Comment