5 lucruri pe care trebuie să le deții când pornești o afacere.

ce trebuie sa detinem cand pornim o afacere plan de afaceri strategie succesLa început de drum trebuie să ști cele 5 lucruri pe care trebuie să le deții când pornești o afacere. Pentru majoritatea oamenilor, o afacere poate părea întruchiparea visului american; să fii propriul tău șef, să vă faceți propriul program, și să nu dăm socoteală în fața nimănui, deci nu este de mirare că foarte mulți oameni cochetează cu această idee.

Cu toate acestea ideea de a lucra pentru tine nu este întotdeauna foarte bună, cei mai mulți oameni nu sunt pregătiți pentru adevăratele provocări la care ne pune o afacere.

O afacere presupune timp, bani, răbdare, cercetare și un plan de afaceri bine pus la punct.

Firma de contabilitate Compania de Contabilitate Buznea vă poate ajuta în stabilirea unor obiective precise și crearea unui plan de afaceri adaptat activității dvs. astfel veți scutii timp și bani. De asemenea vă punem la dispoziție cele mai bune servicii de contabilitate, la prețuri adaptate bugetului dumneavoastră.

  1. Timpul de care dispunem

timpul-in-afaceri

Pentru începerea unei afaceri aveți nevoie de timp, o caracteristică în fața căreia foarte mulți îngenunchează și renunță. Aveți nevoie de abilități deosebite pentru a vă gestiona timpul, mai ales atunci când avem și un serviciu, iar în paralel intenționăm să dezvoltăm o afacere.

O soluție pentru gestionarea corectă a timpului este să învățăm să acordăm prioritate sarcinilor importante, să colaborezi cu persoane calificate și competente care te pot ajuta în creșterea afacerii.

O altă soluție pentru gestionarea timpului Dvs. ca să vă ocupați de adevăratele probleme și strategii, este să contractați o firma de contabilitate, consultantă fiscală și afaceri, care vă poate ajuta să alegeți o strategie optimă din punct de vedere fiscal și legislativ.

  1. Bani pe care îi deținem

bani

O condiție pentru demararea unei afaceri este să aveți bani, care puteți să-i economisiți în timp sau puteți să apelați la o bancă pentru creditare.

Din nefericire mulți oameni încep o afacere ne având aproape niciun ban, lucru care duce astfel de întreprinzători nepregătiți să se îngroape în datorii.

 Este pur și simplu un fapt că afacerea are nevoie de capital, cu cât investești mai mulți bani într-o afacere, succesul este garantat.

Pentru a evita această situație, trebuie să evaluați cu atenție de cât capital aveți nevoie pentru începerea afacerii și a o menține funcțională în viitor, luând în calcul și cheltuielile ne prevăzute care apar în timp.

Pentru o evaluare corectă puteți apela la serviciile unei firme de contabilitate și consultanță fiscală care vă poate oferii răspuns la orice problemă legislativă, ajutându-vă să faceți un buget structurat și bine orientat.

Câteva cheltuieli de bază sunt:

  • cărțile de vizită,
  • siteul de prezentare
  • materiale publicitare
  • servicii de contabilitate
  • consumabile (în funcție de activitate)
  1. Răbdarea

rabdare

Spiritul de antreprenor și ambiția nu sunt suficiente, de multe ori apăsarea timpului devine distructivă, care ne conduce încet dar sigur la eșec.

Vă sfătuim să nu cădeți pradă acestor instincte comune, aveți răbdare !

Nu așteptați să aveți profit imediat.

Profitul vine de cele mai multe ori cu pași mărunți, este nevoie de timp și un anumit volum de vânzări pentru a putea vedea progresul.

Trebuie să urmăriți un progres constant, de aceea încercați să nu urmăriți profitul la sfârșitul fiecărei zile, nu banii din buzunar trebuie să va intereseze la început, reinvestește permanent pentru un progres constant și de durată.

Așteptați-vă și la greșeli, dar trebuie să știți că orice greșeală vă costă bani, de aceea este bine să învățați din greșelile altora, cercetați piața, aflați ce vrea clientul, orice informație poate fi valoroasă și va reduce riscul eșecului.

Răbdarea este cheia reușitei chiar și pentru cei care transformă un hobby în afacere, unele sarcini sunt monotone și intervine rutina, de aceea, colaborați cu oameni competenți care va oferă stabilitate afacerii.

  1. Cercetarea pieței

cercetarea-pietei

O afacere nu trebuie să fie unică pentru a fi profitabilă, atâta timp cât există o cerere suficientă pentru produsul sau serviciul Dvs.

Cercetarea și dezvoltarea ideii tale de afaceri este doar primul pas – trebuie să faceți cercetări suplimentare pentru a afla cum poți pune ideea ta în practică.

Aveți nevoie de un sediu, sau spațiu unde să vă desfășurați activitatea, încercați să alegeți o variantă mai puțin costisitoare, nu începeți cu cheltuieli inutile, cu spații grandioase, situate în zone scumpe.

Aveți nevoie de un site de prezentare –  orice activitate ere nevoie de promovare, iar site-ul este primul pas. O activitate intensă pe rețelele de socializare este de asemenea un pas important.

Încercați să vă alegeți un nume unic, apoi verificați dacă este disponibil.

Interesați-vă ce demersuri și ce autorizații vă sunt necesare pentru demararea afacerii, sau apelați la firme specializate care vă vor îndruma corespunzător, țineți cont că fiecare domeniu de activitate are specificul ei, cu alte reguli prevăzute în legislație.

Cât vă costă serviciile de promovare – pentru a putea demara o afacere trebuie să faceți cunoscute produsele/serviciile, de aceea trebuie să cunoaștem costurile aferente serviciilor de marketing.

Luați în considerare și crearea unor linii de credit, sau alte variante care pot reprezenta colacul de salvare, nu începeți afacerea doar cu un buget pe câteva luni, sar putea ca lucrurile să nu meargă tocmai cum vrem, iar afacerea va avea de suferit.

Cât de mult vă costă totul, este foarte important !

Banii sunt seva fiecărei afaceri, știind de câți bani aveți nevoie, vă va ajuta să faceți un plan de afaceri mai bine pus la punct, ce puteți realiza și ce nu.

  1. Planul de afaceri

plan-afaceri

Crearea unui plan de afaceri poate fi plictisitor, dar totodată foarte important, mai ales în cazul în care solicităm sprijin financiar de la o bancă. Vă sfătuim să apelați la o firmă specializată pentru întocmirea unui plan de afaceri.

Începerea unei afaceri vă poate oferii multe satisfacții, dar nu este pentru toată lumea. Afacerea este costisitoare și necesită foarte mult timp, mulți oameni ne înțelegând cantitatea mare de efort care este depusă pentru a menține o activitate pe linia de plutire.

 


0 Comments

Leave a Comment