8 lucruri pe care trebuie să le iei în considerare atunci când alegeți o firmă de contabilitate.

Servicii contabilitate

echipa contabilitate consultanta fiscala resurse umane in BucurestiDacă sunteți în căutarea de servicii de contabilitate sunt 8 lucruri pe care trebuie să le iei în considerare atunci când alegeți o firmă de contabilitate.

Anual legiuitorii schimbă legile fiscale, lăsând cetățeanul să-și smulgă parul din cap atunci când se confruntă cu decizii financiare, cum ar fi vânzarea de investiții imobiliare sau acordarea unei deduceri fiscale. Firmele de contabilitate sunt la curent cu noile legi fiscale, și multe dintre ele oferă consiliere financiară și ajuta persoanele fizice și întreprinderile mici să dezvolte bugetele și să atingă obiectivele financiare stabilite. Fie că aveți nevoie de cineva care să vă țină o contabilitate completă, să se ocupe de salarizare sau doriți sfaturi fiscale de încredere, o firma de contabilitate vi le poate oferi la prețuri mult mai mici decât a avea propriul departament de contabilitate.

  1. Tarifele;

tarife

Tarifele la serviciile de contabilitate variază de la o firmă la alta. Unii contabili percep un tarif stabilit pentru fiecare sarcină financiară pe care o efectuează, cum ar fi depunerea unui formular de impozit pe venit,  o declarație de profit și pierdere sau întocmirea unei declarații pe venit. Alte firme percep tarife chiar și pentru simple întrebări făcute prin telefon, astfel factura dumneavoastră se va mării considerabil.

  1. Avantaje;

avantaje-dezavantaje

Un avantaj al colaborării cu o firmă de contabilitate este că va avea mereu o soluție la orice problemă care ține de contabilitate, fiscalitate, salarizare și personal, având personal calificat și autorizat de autoritățile competente, fiind în permanență la curent cu toate noutățile legislative.

Un alt avantaj este că o firmă de contabilitate deține în portofoliu vaste domenii de activitate, de la agricultură până la servicii IT, spre deosebire de un contabil pe care îl angajați în propriul departament de contabilitate  care nu deține suficiente informații și soluții pentru vastele probleme care pot apărea în cadrul societății dvs.

3. Sfat;

consultanta

Unele firme de contabilitate sunt foarte expeditive și va oferă rapid o soluție într-un cadru profesionist, cum ar fi la momentul achiziționării unui utilaj sau a altor echipamente, cum să facă înregistrările contabile, ce declarații trebuiesc depuse, impozitele aferente achiziției, spre deosebire de alte firme de contabilitate care vă întocmesc rapoartele financiare necesare, dar nu vă oferă un feedback corespunzător, prin slaba comunicare neputând să vă ofere cele mai bune soluții.

Sfatul nostru este să cautați o firma de contabilitate care va oferă servicii de contabilitate completă și consiliere financiara în profunzime.

      4. Complexitatea serviciului;

servicii

În cazul în care aveți nevoie de servicii complete de contabilitate, căutați o firmă de contabilitate care vă pune la dispoziție toate serviciile care aveți nevoie, în care personalul societății de contabilitate se ocupă de operațiunile clientului în fiecare zi. În cadrul departamentului de contabilitate dintr-o firmă nu se confruntă cu foarte multe situații și probleme care pot apărea zilnic spre deosebire de o firmă specializată și autorizată în domeniul contabilității, pentru care această activitate devine rutină.

  1. Disponibilitate;

disponibilitate

Unii clienți sunt mulțumiți să se întâlnească cu firma lor de contabilitate o dată pe an, în scopuri fiscale, de depunere. Alți clienți au întrebări frecvente de afaceri care necesită răspunsuri în timp util. Aflați dacă contabilul este disponibil printr-un simplu apel telefonic sau dacă va trebui să programați în prealabil o întâlnire la sediul firmei, dacă și cât va costă consultația.

  1. Comunicarea cu clienții;

Puteți contracta firma de contabilitate cu cel mai mare preț de pe piață, dar dacă nu vă simțiți confortabil în relația cu ei, înseamnă că nu primiți serviciul de care aveți nevoie. În cazul în care discuțiile dintre dumneavoastră și contabil se desfășoară în termeni pe care nu îi înțelegeți sau dacă nu vă simțiți confortabil în relația cu ei, căutați o altă firmă de contabilitate.

      7. Stabilirea obiectivelor;

obiective

Unii contabili oferă pentru a ajuta clienții să stabilească obiective și monitorizarea progresului financiar, care poate fi foarte util dacă sunteți la început de drum în afaceri. Aflați mai întâi politica firmei privind stabilirea obiectivelor și dacă vă va percepe o taxă suplimentară pentru acest serviciu.

  1. Recomandări;

recomandari

Recomandarea „din gură în gură” este cea metodă, dar mai veche este o metodă la fel de valoroasă și astăzi. Discutați cu prietenii sau partenerii de afaceri pentru a afla dacă firma de contabilitate pe care o folosesc îi mulțumește și în ce măsură ar recomanda-o altora.

 


0 Comments

Leave a Comment