Intocmirea declaratiei unice in 2019

declaratia unica 2019

Cine depune declaratia unica in 2019 ?

Persoanele fizice care realizeaza venituri in romania sau in strainatate si care datoreaza impozit pe venit si contributii sociale, sunt nevoiti sa intocmeasca si sa depuna declaratia unica.

Declaratia unica trebuie completata si de persoanele care nu obtin venituri, dar care opteaza pentru plata contributiei de asigurari sociale de samnatate.

Declaratia unica se depune in termen de 30 de zile de la data producerii evenimentului pentru cei care incep o activitate in cursul anului fiscal sau care obtin venituri de alta natura.

Persoanele vor declara impozitul pe veniturile obtinute in romania sau in strainatate in anul 2018, se mai declara impozitul pe venitul estimat sau norma de venit care urmeaza sa se realizeze in Romania in anul 2019, venitul estimat pentru platile de contributii sociale in 2018

Termenul de depunere !

Termenul de depunere al declaratiei unice este pana la data de 15 Martie, existand un proient de lege care urmeaza sa prelungeasca acest termen pana la data de 31.07.2019.

Cum se poate modifica declaratie unica !

Declaratia se poate corecta de toate persoanele atunci cand datele actuale nu mai corespund cu cele declarate printr-o declaratie rectificativa, care se intocmeste pe acelasi formular cu o bifa de rectificativa selectata.

Cum se depune declaratia unica !

Declaratia se depune online prin crearea unui cont in „spatiului virtual privat”


Leave a Comment