Firmă de contabilitate sau propriul departament de contabilitate.

echipa de contabilitate care analizeaza grafice

contabilitate-bucurești

Ce alegem, firmă de contabilitate sau propriul departament de contabilitate ?

Acest articol își propune să vă ajute, în cazul în care sunteți în căutare de servicii de contabilitate, să vă decideți în a alege dacă angajați contabil, sau contractați o firmă de contabilitate autorizată C.E.C.C.A.R.

Mulți întreprinzători care au propriile afaceri, nu cunosc importanța acestui serviciu și cum vă poate influența alegerea celor pe care veți lăsa o sarcină foarte importantă a societății.

reusita-afacereDacă la început de drum nu dați prea mare importanță la alegerea unui contabil, cu trecerea timpului și odată cu creșterea activității vă veți da seama că este un aspect foarte important; atât de important încât poate face diferența dintre reușită și eșec.

Legislația fiscală se schimbă  mereu, iar cei din domeniul contabilității trebuie să țină pasul cu ea, perfecționându-se în permanență.

Înainte de a face o alegere dintre o firmă de contabilitate și contabil angajat, trebuie să stabiliți de ce buget dispuneți pentru contabilitate.

contabilContabilul poate fi angajat cu normă întreagă sau cu fracțiune de normă, în funcție de volumul de activitate al societății, însă activitatea societății poate varia sau se poate diversifica; în cazul societăților mici contabilul angajat poate fi depășit de situațiile cu care se confruntă, iar în cazul societăților mijlocii departamentul Dvs. de contabilitate va suferi în permanență modificări de personal, situație care vă costă timp pentru selecția personalului și bani în cazul care se fac greșeli din lipsa de experiență sau slabă pregătire.

Firma de contabilitate are avantajul unui personal calificat, fiind în permanență la curent cu legislația fiscală, personal care zilnic se confruntă cu foarte multe situații având în portofoliu societăți din diverse domenii de activitate.

Alt avantaj este prețul, firma de contabilitate  vă costă mult mai puțin decât a avea contabil angajat sau propriul departament de contabilitate, iar în cazul variației de activitate puteți negocia tariful, astfel câștigați timp și bani.

Un contabil angajat care nu este autorizat de Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România ( C.E.C.C.A.R ), vă poate presta servicii de bază (contabilitatea primară ),  în cadrul societății, spre deosebire de un contabil autorizat sau o firma de contabilitate autorizată, care nu va ajută numai pentru serviciile de bază cum ar fi înregistrare de facturi, vă ajută cu o planificare fiscală pe termen lung, oferindu-vă stabilitatea de care aveți nevoie, lăsâdu-vă să vă concentrați asupra altor probleme ale societății.

perfectionare-afaceriÎntr-o firma de contabilitate personalul urmează în permanență cursuri de perfecționare și este instruit pentru a răspunde cerințelor actuale, fiind îndrumați de experți contabili care fac parte din echipă și participă activ în activitatea de zi cu zi.

Dacă vă alegeți o firmă de contabilitate țineți cont de mărimea acesteia; firmele mari pot avea tarife foarte ridicate, cu un volum foarte mare de activitate aspect care poate genera o slabă comunicare cu clienții, ceia ce va poate afecta negativ activitatea.

Trebuie să reținem că un contabil are acces la toate documentele firmei, care cele mai multe sunt confidențiale, înregistrările în contabilitate trebuiesc să fie făcute corect, o greșeală vă poate aduce pagube însemnate, de aceia vă sfătuim să încercați să comunicați cu viitorii colaboratori, să cunoașteți persoana care se va ocupa de societatea Dvs. să aibă o comunicare clară și directă.

Alegerea unei firme de contabilitate sau un contabil angajat este o decizie destul de grea, iar societățile mici și mijlocii așteaptă de obicei prea mult până iau această decizie.

Sperăm să faceți alegerea corectă !


0 Comments

Leave a Comment