Declaratia 205, noutati 2017

Incepand cu anul 2017 in declaratia 205 nu se va mai declara veniturile din salarii si impozitul aferent venitului din salarii, Declaratia 205 se depune pentru celelalte venituri incasate de persoanele fizice impozitate la sursa cum ar fi: venituri din alte surse, dobanzi, dividende, venituri din premii, etc).

Care este termenul de depunere al declaratiei 205 ?

Termenul de depunere al formularului 205 este data de 28 februarie 2017 inclusiv. Declaratia se va intocmi si se va depune de platitorii de venituri ce achita catre persoane fizice urmatoarele tipuri de venituri:

a)venituri provenite din dividende;

b)venituri rezultate din dobanzi; 

c)venituri aferente lichidarii unei persoane juridice;

d)venituri incasate din premii; 

e)venituri rezultate din jocuri de noroc cu impunere finala; 

f)venituri alte surse.

In situatia in care, in timpul anului, in cadrul aceluiasi platitor, au fost realizate plati privind mai multe tipuri de venituri, se intocmeste un singur formular. Pentru fiecare tip de venit platit se genereaza, in acelasi formular, cate un tabel, trecandu-se datele corespunzatoare pentru fiecare beneficiar.

In situatia platitorilor de venit nerezidenti care executa activitati pe teritoriul Romaniei prin intermediul a unul sau mai multe sedii permanente, declaratia se va depune la organul fiscal central pe a carui raza teritoriala se afla situat sediul permanent desemnat, conform legii.

Plătitorii de venituri sunt obligati sa depuna declaratia la organul fiscal central unde este repartizat, in format electronic (format PDF, cu fisier XML atasat), pe suport optic, care va fi insotit de exemplarul in format hartie, semnat, conform legii.

Cine opteaza pentru formatul hârtie se va lista prin functiile aplicatiei informatice de asistenta la completarea declaratiei si cuprinde situatia centralizatoare a datelor declarate, pe beneficiari de venit si pe tipuri de venituri, continute în secţiunea IV „Date informative privind impozitul retinut la sursa, veniturile din jocuri de noroc si castigurile/pierderile din investitii, pe beneficiari de venit”, din formular.

Formatul declaratiei 205 pe hartie se listeaza in două exemplare:

a) un exemplar se va depune la organul fiscal central competent, în format hartie, semnat, impreuna cu formatul electronic al declaratiei, fişierul XML atasat;
b) al doilea exemplar se pastreaza de catre platitorul de venituri

Depunerea Declaraţiei 205 se poate face si prin mijloace electronice de transmitere la distanta, conform legii, accesand adresa de internet www.e-guvernare.ro – Depunere declaratii.

Pentru nelamuriri sau daca aveti nevoie de consultanta pentru aceasta declaratie nu ezitati sa apelati la Firma de

Contabilitate Bucuresti sau sa accesati siteul nostru https://www.contexpert-az.ro

Categorie: Contabilitate Bucuresti


0 Comments

Leave a Comment