Trecerea de plafonul 100.000 Euro, sau a ponderii de 20% din venituri

Depasirea plafonului de 100.000 euro sau a ponderii de 20 % din venituri in contabilitateDepășirea plafonului de 100.000 Euro

Conform NOULUI Cod fiscal 2016, dacă în cursul unui an fiscal se depășește pragul de 100.000 de euro, se va plăti impozit pentru profit începând cu trimestrul respectiv.

Astfel, calculul și plata impozitului se va face luând în calcul veniturile și cheltuielile realizate începând cu acel trimestru, fără a se lua în considerare perioadele anterioare din anul respectiv.

Astfel, considerăm că Declarația 101 va trebui modificată pentru ca entitatea să evidențieze strict veniturile și cheltuielile înregistrate începând cu acel trimestru în care a depășit limita.

Această schimbare pe unii îi avantajează, iar pe alții îi încurcă….contabilitate

Dacă o societate depășește în august 2016 plafonul de 100.000 euro, începând cu 1 iulie 2016 este plătitoare de impozit pe profit.

Dacă în primele 6 luni veniturile ar fi fost considerabil mai mari decât cheltuielile, atunci pentru entitate este un lucru bun faptul ca NU trebuie sa recalculeze 16% de la debutul anului….A datorat 3% din venituri, ceea ce o avantajează.

Dacă în schimb, în timpul primelor 6 luni ale anului, valoarea cheltuielilor sunt mai mari decât veniturile, atunci ar fi preferat o recalculare a impozitului pe profit de la debutul anului… Deci depinde astfel de situația în care vă veți încadra.


0 Comments

Leave a Comment